Mi a poszt-COVID szindróma és hogyan segíthet a B-vitamin komplex-et tartalmazó készítmény szedése?

A COVID-19-fertőzés után jelentkező összetett tünetegyüttes vagyis a poszt-COVID szindróma alatt összefoglalóan a tünetek kezdete utáni négy héten túl elhúzódó, késői maradványtüneteket, károsodásokat nevezzük. A fertőzésen átesett, de még mindig légszomjat, erős fáradékonyságot, heves szívverésérzést, alvászavart, szédülékenységet, tartósan nem múló ízlés- és szaglászavart vagy -vesztést tapasztaló egyén feltehetően poszt-COVID szindrómában szenved.

Szédüléses panaszok esetén, és ha gondolkodását lassabbnak, tompábbnak érezzük, kúraszerűen szedett B1-, B6-, B12-vitaminokat tartalmazó komplex készítmény lehet segítségünkre. Ez a vitaminkomplex szintén javasolt szaglás- és ízvesztés, nem múló ízlelés- és szaglászavar esetén is.

A COVID-19 fertőzés a mentális egészségre is hatással van. A mentális problémák gyakorisága COVID-19-en átesettek körében kifejezetten megnőtt, szorongás, depresszió, alvászavar és úgynevezett „brain fog” – vagyis lomha, tompa, nehézkes gondolkozás (úgynevezett „ködös agy”) jelentkezhet. Ezek mindegyike jelentős életminőség-romláshoz vezethet. Brain fog esetén is B-vitamin-komplex szedése javasolt.

A probléma megoldására a Magnesium Diasporal DEPOT, egy speciális kombináció ajánlott, ami magnéziumot és B-vitaminokat tartalmaz és a gyártó által Németországban szabadalmaztatott. Ami rendkívül egyedi ebben a termékben, hogy ez egy innovatív kétfázisú magnéziumkészítmény azonnali és speciális retard hatással. Hogyan is működik pontosan? A tabletta 2 rétegből áll, az egyik az azonnali fázisban hat, a másik hosszú távon hat. Az első fázisban egy direkt/ azonnal aktivizálódó magnézium és B2-, B12-vitaminok hatnak, a hosszan tartó fázisban pedig a lassan felszívódó magnézium, illetve B1- és B6-vitamin hat több órán át, lassan szívódva fel. A legjobb, ha reggel, étkezés előtt vesszük be folyamatosan naponta 1 tabletta formájában, ami így hatékonyan lép fel a stressz ellen, segítve az izmok és idegek munkáját.

Forrás: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/26794/poszt-covid-szindroma