Mi a magnézium?

A magnézium az emberi szervezet fontos építő eleme. Itt megtudja, miért az.

mi a magnézium

A magnézium az úgynevezett esszenciális anyagok közé tartozik. Létfontosságú, de a test önmaga nem tudja előállítani. A magnézium a test több mint 600 folyamatában játszik szerepet. A magnézium szabályozza például az izmok és idegek kölcsönhatását, és ezáltal biztosítja a teljes izomrendszer zökkenőmentes működését. Szervezetünk minden energiafüggő folyamatában a magnézium elengedhetetlenül fontos.

Magnézium – Az élet építőeleme

A természetben a magnézium elsősorban a földkéreg kőzeteiben fordul elő, de a tengervízben és klorofil színezőanyagként minden zöldnövényben is megtalálható. Az emberi szervezet kb. 26 g magnéziumot tartalmaz, ennek legnagyobb részét (60%) a csontok tárolják, és ez a csontok szilárdságához járul hozzá. Ezen kívül a magnézium fontos szerepet játszik a sejtosztódásban és az idegrendszer működésében.

jó tudni  a magnéziumról

Hasznos információk a magnézium és az élelmiszerek kapcsán.

A magnézium létfontosságú ásványi anyag, nélküle szervezetünk nem működne.

miért fontos a magnézium

Itt látható, milyen funkciókat vesz át szervezetünkben a magnézium. Kattintson ide, majd a menüben válassza a "Magnéziumhiány következményei"-t.

Mire jó a magnézium?

A német Táplálkozástani Társaság (DGE) szerint a felnőttek napi magnéziumszükséglete 300 és 400 mg között van kortól és nemtől függően.  Ha a szervezet túl kevés magnéziumhoz jut, a magnéziumhiány sokféleképpen megmutatkozik. Így gyakran lábikra- és izomgörcsök léphetnek fel. A magnéziumhiány következménye lehet izomgyengeség, fejfájás, fáradékonyság vagy szívritmuszavar.

Azoknak az embereknek, akik rendszeresen sportolnak vagy sok stressznek vannak kitéve, nagyobb mennyiségű  magnéziumra van szükségük. Más élethelyzetekben, mint a változó kor vagy a szoptatási időszak, a magnéziumszükséglet jelentősen megnő.


Számolja ki, Önnek naponta mennyi magnéziumra van szüksége! Kattintson ide és görgessen az oldalon lefelé a kalkulátor eléréséhez.

Szerves magnézium-citrát

Mivel a szerves magnézium-citrát a szervezetben is előfordul, a szervezetben nagyon jól felszívódik és aktiválódik. Ezért csaknem minden Magnesium- Diasporal® termék tartalmaz szervezetbarát magnéziumcitrátot.

Magyarországi forgalmazó: Dr. Kocsis & Hoffmann Pharma Kft.
Gyártó: Protina Gyógyszergyár, Ismaning bei München, Németország