Magnézium és migrén

A magnézium és a migrén közötti összefüggés beigazolódott.

Magnézium és a fejfájás

Németországban körülbelül 10 millió embert érint a migrén. A migrén jellemzője gyakran a fejfájás, émelygés, hányinger. Az orvostudomány összesen több, mint 300 fejfájás típust ismer.

Magnézium migrén esetén 

A migrénben szenvedő pácienseknél gyakran a vér magnéziumtartalmának egyértelmű csökkenése tapasztalható. A magnéziumhiányt ezért összefüggésbe hozzák a fejfájással és a migrénnel. A magnéziumhiány az izom- és idegrostok túlzott ingerlékenységéhez vezet. A következmény: feszültség a váll- és a nyak környékén, ami aztán feszítő fejfájást válthat ki. Ezen túlmenően az agyi erek beszűkülnek, ami előidézhet egy migrénes rohamot.  A feszítő fejfájás és a migrén megelőzésére feltétlenül ajánlatos a létfontosságú ásványi anyaggal, a magnéziummal való megfelelő ellátás.

Mennyi magnéziumot kell szedni migrénre?

A migrénes páciensek gyakran szenvednek magnéziumhiányban. A migrén megelőzésére a magnéziumpótlás hatékonynak bizonyult. Tanulmányok bizonyítják, hogy szervezetbarát magnéziumcitrátból (pl. Magnesium-Diasporal® 300 mg) 2x300 mg szedése 3 hónapon keresztül csökkentheti mind a migrénes rohamok gyakoriságát, mind az egyes rohamok fájdalom-intenzitását.

Minden a helyes hatóanyagtól függ

Miért van ez így? Az élelmiszerek a magnéziumot szerves formában, pl. magnéziumcitrátként tartalmazzák, amit a szervezet könnyen felvesz. Ennélfogva csaknem minden Magnesium-Diasporal® termék szervezetbarát magnéziumcitrátot tartalmaz.

 

magas dózisú magnézium magnesium

 

Tippek migrén ellen