Csökkenő magnéziumbevitel

A diéta és az egyoldalú táplálkozás nem megfelelő magnéziumellátáshoz vezethet.

csökkenő magnéziumbevitel

A megfelelő magnéziumháztartáshoz különösen fontos az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás. A diéta, böjtölés vagy a gyorsételek fogyasztásának a következménye lehet a túl alacsony magnéziumbevitel.

Magnézium és élelmiszerek

Szervezetünk önmaga nem tud magnéziumot előállítani. Ezért létfontosságú az ásványi anyagot a táplálékkal bevinni. Sajnos sokunknak ritkán kerülnek a tányérjára magas magnézium tartalmú ételek. Vagy azért, mert egyoldalú diétát folytatunk, vagy mert túl gyakran fogyasztunk egészségtelen gyorsételeket.

 

magnézium és az élelmiszerek

A magnéziumhiány megelőzése

Még akkor sem könnyű a megfelelő magnéziumszükségletet fedezni, ha egészséges  és teljes értékű étrendet állítunk össze. Ekkor ugyanis szervezetünknek még több magnéziumra van szüksége. A magasabb magnéziumot igénylők körébe tartoznak például a stresszes életmódban élők vagy a szoptató anyák. A rendszeresen sportolóknak is ügyelniük kell a megfelelő magnéziumbevitelre.

A magnéziumhiány megelőzésére naponta kell magnéziumot szedni. Itt található, mely Diasporal®-termék felel meg leginkább igényeinek.