Magnézium a szoptatás alatt

Miért fontos a szoptatás alatt a megfelelő magnéziumbevitel? Bővebben itt.

szoptatás és magnézium

A szoptatás idején az anya és a gyermek különleges közelséget élnek át. Az újszülött lelki és testi fejlődése számára ez a kapcsolat nagy jelentőséggel bír. A szoptatással az anya nem csak táplálékot, biztonságot, védelmet és szeretetet nyújt, hanem segíti az ellenállóképes immunrendszer kialakulását. Ahhoz, hogy a gyermeknek minden fontos dolgot megadjon az egészséges élet kezdéséhez, ügyelnie kell a megfelelő ásványi anyag, mint a magnézium bevitelére.

A csecsemőnek:

Szoptatás és magnéziumellátás

Miért fontos a szoptatás idején a magnéziumot tudatosan pótolni? A válasz igen egyszerű: a szoptatással az anya az ásványi anyagok egy részét átadja a gyermeknek. Ez magyarázza azt is, miért ajánl a Német Táplálkozástani Társaság szoptató anyáknak napi 390 mg magnézium bevitelt.

Szoptatás és a Diasporal

Ahhoz, hogy a szoptatás alatt az anya megfelelő magnézium- és folyadékellátást kapjon, javasoljuk a Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA ivógranuáltumot.

 

extra tipp a szoptatáshozA mellbimbó ápolásához, sebesedésének elkerüléséhez ajánlott a Garmastan® krémet használni. Ápolja és védi a szoptatáskor érzékeny bőrt. Guajazulén tartalmának köszönhetően – ami a természetben a guajakfa éteres olajából származik, - a Garmastannak bőrápoló és gyulladásgátló hatása van.
Bővebben itt: Garmastan