A magnéziumról

Magnézium a szervezetben

Egy egészséges felnőtt szervezetében kb. 20-25 gramm magnézium van elraktározva. Ennek több mint a fele a csontokban található, azok képzik a magnézium-tárolót. Ennek a magnéziumnak csak kb. 1%-a található a vérben. A magnéziumháztartás felbecsüléséhez ezt az értéket veszik alapul, bár ez tulajdonképpen kevésbé reprezentatív az egész magnéziumháztartás vonatkozásában.

 

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi só

Ha a vérben levő koncentráció alacsonyabb a normál értéknél (0,75 mmol/l - 1,1 mmol/l), már előrehaladott magnéziumhiány áll fenn. Még a vér normális magnéziumszintje is megtévesztő lehet: a csontokban levő tartalékok magnéziumot adnak le a vérnek, amint a vér magnéziumszintje süllyed, így -a magnéziumhiány ellenére- a vérben a magnéziumtartalom normális maradhat.

Fontosabb tehát a magnéziumhiány első jeleire figyelni.

 

Hogyan válik észrevehetővé a magnéziumhiány?

 Magnéziumhiány tünetei

Ezek mögött a panaszok mögött magnéziumhiány rejtőzhet. Már egy egyszerű szemhéjremegés is magnéziumhiányra utal.

 

A magnézium, mint az egyik legfontosabb ásványi anyag 

A magnézium az életfontosságú elemek közé tartozik. Több mint 300 enzimet képes aktiválni és kulcsszerepet játszik számos anyagcsere folyamatban. Magnézium nélkül nem működne egyetlen energiafüggő folyamat sem. Ezen kívül a magnézium szabályozza az ingerület-átvitelt az izmokra és az idegekre és így biztosítja az egész izomrendszer zökkenőmentes működését.

 

Magnézium - kerüljön naponta az asztalra!

Bár sokféle növényi és állati eredetű élelmiszerben előfordul, az azokban lévő mennyisége nagyon különböző. Elsősorban a hüvelyesek, a zöldleveles zöldségek és a gabonafélék mutatnak magas magnézium tartalmat. A gyógy- és ásványvizek is magnézium forrásként szolgálnak.

9 banán fedezi a napi magnézium szükségletetTipp!

Tudta Ön, hogy banánból 9! darab fedezi a napi magnézium szükségletet?

 

 

 

Magnéziumpótlás

A magnézium rendkívül fontos, és ha a pótlása mellett dönt, mindenekelőtt a megfelelő adagolást kell megválasztania. A magnézium adagolása nagyon lényeges. Legalább 300 mg magnéziumra van szükség, de ez lehet 600 vagy 900 mg is, és néhány páciensnél akár ezer milligramm felett is. Tehát a magnézium adagolása rendkívül fontos.

De ez csak egy szempont. Nem csak arról van szó, hogy elegendő magnéziumra van szükség, hanem hogy a megfelelő formában. Egy só kombinációjával, amely könnyen felszívódik. A magnézium sóknak különféle típusai léteznek, vannak a szerves és a szervetlen sók.

Például:

Magnesium Diasporal 400 Extra magnézium citráttalA magnézium-citrátot lehet használni a vérplazma magnézium koncentráció növelésére, továbbá terápiás céllal különböző betegségekre, mint például migrénben vagy szívritmus zavarban szenvedő páciensek kezelésére. Ezeknél tényleg a vérplazma magas magnézium koncentrációjára van szükség, és ehhez olyan anyag kell, amely biológiailag a legjobban hasznosul.

A MAGNESIUM DIASPORAL termékcsalád a megfelelő mennyiségben tartalmaz magnézium citrátot. A dobozokon feltüntetett értékek pedig már a hasznosuló magnézium mennyiséget jelölik.

 

Megbízható, hatékony, minőségi és mennyiségi magnéziumpótlás a MAGNESIUM DIASPORAL termékekkel!