Rendben van a magnéziumháztartásom?

Mennyi magnéziumra van szüksége a testemnek naponta? A kérdésre itt találja a választ.

rendben van a magnéziumháztartásom

A Német Táplálkozástudományi Társaság (DGE) ajánlása szerint a napi magnéziumbevitel felnőttek számára napi 300-400 mg magnézium kortól és nemtől függően. Az egyoldalú táplálkozás (például a gyorséttermek ételei vagy a diéták) vagy az élelmiszerek ipari feldolgozása és készítése miatti magnéziumveszteség elégtelen magnéziumellátást okoz. A stressz vagy a sporttevékenység ugyancsak magasabb magnéziumszükséglettel járhat.

A következő táblázat mutatja, mennyi a magnéziumszükséglet életkoronként és nemenként:

magnéziumszükséglet táblázat

D-A-CH, Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr (2000)

 

Rövid és egyszerű magnézium tesztünkkel megtudhatja, mennyi valójában a napi magnéziumszükséglete. Kattintson ide és görgessen az oldalon lefelé a kalkulátorig.

Megnövekedett magnéziumszükséglet

A táblázat értékei egészséges felnőttek alapszükségletére vonatkoznak. Van azonban számos tényező, amely befolyásolja a magnéziumszükségletet. Így fontos a nagyobb mennyiségű magnéziumbevitel intenzív testi és szellemi leterheltség (sport, stressz) esetén, vagy a fiataloknál és a várandós és szoptató anyáknál. A magasabb magnéziumbevitel ajánlatos azonban idősebb embereknél vagy olyan személyeknél, akik diétáznak.

Itt láthatja, magasabb-e a magnéziumszükséglete.