Magnézium és sport

Tudjon meg többet arról, miért fontos a magnézium a testi leterheltség esetén.

Magnézium és a sport

Mindegy milyen testmozgást végez, a kertben dolgozik, kirándul, állóképességi sportot vagy kemény sportot űz: magasabb a magnéziumigénye a mozgás miatt. A szervezet több ásványi anyagot használ az izmok aktivitása következtében és az izzadás miatt többek között magnéziumot is veszít. Ahhoz, hogy az izomműködést és a teljesítményt hosszútávon fenntartsák, a sportolóknak a sportolásból eredő magnézium- és folyadékveszteséget mielőbb pótolniuk kell.

Magnézium és a sport: hatások

A magnézium az emberi szervezet több mint 600 enzimének alkotóeleme, és fontos szerepet játszik minden intracelluláris anyagcsere-folyamatban, amelyek az energiában gazdag anyagok (pl. glukóz) szintézisével vagy átalakításával összefüggenek.

magnézium és energia anyagcsere


A magnézium a legfontosabb ásványi anyag a sportolóknak és azoknak, akik szívesen mozognak a teljesítőképességük megőrzése érdekében. Nézze meg a magnézium tesztet az Ön számára szükséges magnéziummennyiség ellenőrzésére! Kattintson ide és görgessen az oldalon lefelé, a magnézium teszthez.

magnézium és izomműködés

magnézium és a sport

 

A magnézium. Vitalizálja az izmokat. Energiát aktivál.

A magnéziumhiány hatékony kiküszöböléséhez és a teljesítőképesség fenntartásához oda kell figyelni a megfelelő magnéziumellátásra. A Német Táplálkozástani Társaság kortól és nemtől függően felnőtteknek 300-400 mg napi adagot javasol.

sportolók magnéziumadagolása

Ahhoz, hogy a nem megfelelő magnéziumellátást elkerüljék és fenntartsák a fizikai teljesítőképességet, a sportolók számára különösen fontos a magas dózisú magnézium rendszeres szedése minden sportesemény után a regenerációs fázisban.

 

Az izmokat lazító és enyhe hashajtó hatása miatt nem javasolt magnézium szedése a sportolás előtt – ez befolyásolhatja a teljesítményt.

A Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA ivógranulátummal pl. egyszerűen kompenzálható a sportolás utáni magnézium- és folyadékveszteség.