Korlátozott magnéziumfelszívódás

A betegségek és a gyógyszerszedés befolyásolhatják a magnéziumfelszívódást.

korlátozott magnézium felszívódás

Magnéziumhiány akkor következhet be, amikor a bélből történő felszívódásban zavar keletkezik. Ennek oka különböző betegségek és bizonyos gyógyszerek szedése lehet.

Magnézium felszívódását gátló gyógyszerek és betegségek

Savas felöklendezés és gyomorégés ellen hosszan szedett gyomorsav blokkolók (proton pumpa inhibitorok-PPI) például az omeprazol, vagy a pantoprazol, befolyásolják a magnéziumfelvételt és így többek között súlyos magnéziumhiány következhet be.

Magnézium és a savlekötők

Ügyeljen a gyomorsav blokkolók rendszeres szedésénél a magnéziumhiány tüneteire (mint vádligörcs, izommerevség) és szedjen magas értékű magnézium terméket kiegészítésképpen. A szerves magnézium citrát termékek jól beváltak, mivel a magnézium citrát felszívódásához nincs szükség gyomorsavra. Így elkerülheti a gyomorégésre szedett gyomorsav blokkoló által okozott magnéziumhiányt.

magnézium tippekmivel a magnézium, citrát formában természetesen is előfordul a szervezetben, nagyon jól hasznosul.

Magnézium és kalcium: kerülje az egyidejű bevitelüket!

Magas dózisú magnézium és magas dózisú kalcium (pl.: 300 mg magnézium és 1000 mg kalcium) egyidejű bevétele esetén a bélben való felszívódásnál kölcsönösen befolyásolhatják egymást. Ezért azt ajánljuk, hogy magas dózisú magnézium és kalcium termékek bevétele között két-három óra teljen el.

Kalcium és magnézium adagolás