Magnézium és izomfeszülés

Segít a magnézium izomfeszülés esetén? Itt megtudhatja, amit tudnia kell.

Magnézium és izomfeszülés

Az izomzat feszülése a vállban és a nyakban különösen gyakran fordul elő. A panaszok azonban általában más izomcsoportoknál is előjöhetnek. Elsősorban az a fontos, hogy ne vegyünk fel óvatos testtartást, mert ezzel csak erősödnek a tünetek.

A jó hír az, hogy a magnézium a nyaki feszültségeken segíthet. A tünetek oka ugyanis gyakran az ásványi anyaggal való hiányos ellátottság. Amikor a sejtekben nem elegendő a magnézium, az izmok nem tudnak ellazulni. Ennek a következményei a tipikus panaszok. Görcsök is előfordulhatnak. Ezért a magnézium kiváló terápia az izomellazításra.

Magnéziumhiány és izompanaszok

Az izompanaszoknak több oka lehet. A stressz, sérülések, helytelen testtartás vagy gyulladások mellett a magnéziumhiány is szerepet játszhat. Ahhoz ugyanis, hogy az izmok jól regenerálódjanak, magnéziumra van szükségük. Az idegekből az izmokba történő ingerületátvitel csak akkor működik tökéletesen, ha elegendő magnézium áll rendelkezésre.

A magnéziumhiány miatti izompanaszok csak akkor enyhülnek, ha egy jól felszívódó magnéziumkészítményt – például magnéziumcitrátot - veszünk be. A magnéziumhiány kezeléséhez a WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint naponta legalább 300 mg magnéziumot kell szedni.

 

magnézium és az izomfeszülés