Magnézium és élelmiszerek

Magnézium tartalmú élelmiszerek naponta szerepeljenek az étrendben.

magnézium és élelmiszerek

Az egészséges életmód sok ember számára a hétköznapok fontos része. Szervezetünkkel jót akarunk tenni és szeretnénk minden tápanyagot megadni. Ehhez tartozik természetesen a létfontosságú ásványi anyaggal, a magnéziummal való megfelelő ellátás is.

A Német Táplálkozástudományi Társaság (DGE) felnőttek számára napi 300-400 mg magnéziumbevitelt ajánl – kortól és nemtől függően. Az egyoldalú táplálkozás (pl. diéták, fast food) és az iparilag feldolgozott élelmiszerek miatti magnéziumveszteség nem elegendő magnéziumellátottságot vonhat magával. A stressz és a sportolás ugyancsak magnéziumvesztéshez vezethet.

magnézium az élelmiszerekben

 

 

Magnéziumban gazdag élelmiszerek

Természetesen az élelmiszerek tartalmaznak magnéziumot. Így pl. 100 g banánban 36 mg magnézium van. Elég sokat kell belőle enni ahhoz, hogy a minimális 300 mg napi szükségletet kielégítsük. Ha nagyobb a magnéziumigényünk, a dolog sokkal nehezebb.

 

 Magnézium: Élelmiszertáblázat

magnézium táblázat

Magnézium – minden nap az asztalon

A létfontosságú ásványi anyaggal, a magnéziummal való megfelelő ellátás alapja az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás. Amennyiben bizonyos élethelyzetekben ez nem lehetséges, az étrendet ki kell egészíteni kiváló minőségű magnéziumkészítménnyel a gyógyszertárból.