Magnesium-Diasporal® DEPOT – Az izmok + idegek védelméért

Információ a termék jellemzőiről

Magnesium-Diasporal® DEPOT – Az izmok + idegek védelméért

 

A Magnesium Diasporal DEPOT egy kiváló minőségű, Németországban szabadalmaztatott 2 fázisú magnéziumkészítmény 300 mg magnéziummal és B-vitamin komplex-szel.

Az azonnali fázisban az azonnal aktív magnézium és a B2 és B12-vitaminok gyorsan felszabadulnak.

A hosszú távú fázisban a késleltetett, hosszú távú magnézium és a B1 és B6-vitaminok több órán keresztül szabadulnak fel.

Szabadalomszám: DE 50 2018 002 850.3

 

 

 

A termék fő jellemzője a kétfázisú magnézium, B-vitamin-komplexszel kombinálva (B1, B2, B6 és B12). A magnézium két fázisra oszlik, amelyek a tabletta két külön rétegében (vörös és fehér) találhatók. Ez a két tablettaréteg a magnézium gyors és hosszú távú felszabadulásának elvén működik (gyorsan felszabaduló fázis és lassan felszabaduló fázis).

 

2 fázisú technológia

 

Gyorsan felszabaduló fázis: magnézium-hidroxid és magnézium-karbonát (220 mg magnézium)

Mindkét szervetlen magnézium-vegyülethez savak szükségesek, így a magnézium leválik a hidroxidról vagy karbonátról, majd Mg2+ -ionokként abszorbeálódik, mivel a magnézium csak ebben a formában képes felszívódni. Ezért a termék garantálja a nagyon gyors felszabadulást savas környezetben, vagyis a gyomorban a gyorsan felszabaduló fázisban.

 

Lassan felszabaduló fázis: magnézium-citrát (80 mg magnézium)

A szerves magnézium-citrátnak nincs szüksége savra ahhoz, hogy a magnézium leválhasson a citrátról és Mg2+ -ionokként felszívódjon. A magnézium-citrát a belekben szívódik fel, mert enyhén lúgos környezetben válik el a magnézium a citrátról, körülbelül 8-as pH értéken, ahogy az a vékonybélben is található. A speciális technológia késlelteti a tabletta lebontását a lassú felszabadulású szakaszban, aminek eredménye a folyamatos magnéziumfelszabadulás több órán keresztül.

A három magnézium-vegyület (Mg-hidroxid, Mg-karbonát és Mg-citrát) kombinációja biztosítja a megbízható tablettaösszetételt és a könnyen lenyelhető méretet.

 

B2-vitamin

A B2-vitamin szabályozza a központi idegrendszer neurohormonjait, és nélkülözhetetlen a B6 hatásához. A B2-vitamin nagyon fényérzékeny, ezért technikai okokból a gyorsan felszabaduló szakaszban (piros színű) van a vitamin lehető legjobb védelme érdekében (fényvédelem).

 

B12-vitamin

A B12-vitamin fontos szerepet játszik az idegsejtek védelmében és regenerációjában. A felszívódás egy elemhez való kötődéssel megy végbe (belső elem), amely csak a gyomorban termelődik. Ezért kell a B12-nek a gyomorban felszabadulni, és így a gyors felszabadulási szakaszba tartozni. A B12-vitamin szinte kizárólag állati eredetű élelmiszerekben található meg, ami különösen megnehezíti a vegetáriánusok és vegánok számára, hogy kielégítsék a B12-vitamin igényüket.

 

B1-vitamin

A B1-vitamin különösen fontos az idegek szénhidrát-anyagcseréjében. Alacsony dózis szedése esetén (
 

B6-vitamin

A B6-vitamin az üzenetvivő anyagok építőköve az idegsejtek közötti jelátvitelhez. A felszívódáshoz a testben az aktív formájává kell alakulnia, ehhez a folyamathoz szükséges a magnézium. Így nyer értelmet a magnézium és a B6-vitamin ötvözése, mivel a magnézium a B6 abszorpciójának kulcstényezője.

 

Az izmok és az idegek kölcsönhatása

Az izmok összehúzódását az idegrendszer vezérli: Az izmok csak akkor feszülnek meg, amikor idegi impulzus éri őket. Ahhoz, hogy egy izomrost összehúzódjon, egy idegimpulzust át kell vezetni az egész idegsejt mentén az izomrosthoz. Az izmok és az idegek közvetlenül működnek együtt. Ezért van, hogy az idegrendszert terhelő feszült helyzetek közvetlenül befolyásolják az izomzatot (feszültség).

izmok és idegek kölcsönhatása

 

Összetétel

Magnézium-citrát (42%), magnézium-hidroxid (21%), magnézium-karbonát (19%), zselésítő anyag:

nátrium-alginát, kukoricakeményítő, töltőanyag: szorbit, bevonat: hidroxipropil-methilcellulóz, stabilizátor: hidroxipropil-cellulóz és hálós nátrium-karboximetil-cellulóz, színezék: vas-oxid, csomósodást gátló: zsírsavak mono- és digliceridjeinek esetsav-észterei, piridoxin-hidroklorid, riboflavin, tiamin-monocitrát, aroma, cianokobalamin.

 

Tablettánkénti tápanyag

% RDA*

Magnézium

300 mg

80%

B1-vitamin

1,1 mg

100 %

B2-vitamin

1,4 mg

100 %

B6-vitamin

1,4 mg

100 %

B12-vitamin

2,5 μg

100 %

* beviteli referenciaérték felnőttek számára %-ban

 

Felszabadulás

 

magnézium felszabadulás

 

Gyakori kérdések

 

Feloszthatóság

Igen, a tabletta két részre osztható. A tartós felszabadulást biztosító bevonat nem egy réteg a teljes tablettán, hanem a tablettába van beépítve a depó fázis.

 

Beszedés

Röviddel étkezés előtt (15-30 perc). Az optimális gyomorsav-koncentráció garantálása érdekében a tabletták gyors felszabadulási fázisának kiváltására röviddel étkezés előtt (15-30 perc) kell bevenni. Ilyenkor a legmagasabb a gyomorsav-koncentráció.

 

A szedés időtartama

Lehetőleg hosszú távú bevitel. Ez az étrend-kiegészítő fedezi a magnézium-szükséglet napi 80% -át és a B1, B2, B6 és B12 vitaminok napi 100% -át. Az összetevők maximális bevitelét sem lehet túllépni kiegészítő táplálkozással. A Magnium-Diasporal® DEPOT ezért hosszú távon szedhető.

 

Célcsoport

Felnőttek és 13 évesnél idősebb serdülők. Várandós és szoptató nők, cukorbetegek is szedhetik (tablettánként: szénhidrátok 0,09 g, <0,01 kenyéregység, 1,8 kcal), valamint laktóz, fruktóz vagy hisztamin intoleranciában szenvedő emberek.

 

Vegetáriánus / vegán

Igen, vegetáriánus / vegán. A termék nem tartalmaz állati eredetű összetevőket.

 

B-vitaminok adagolása

B-vitaminok adagolása = 100% RDA.

A magnézium-Diasporal® DEPOT-ban található B-vitaminok mennyisége az RDA 100% -nak felel meg.
Az EU által javasolt napi beviteli mennyiség ebből az étrend-kiegészítőből napi egy tabletta. Bizonyított B-vitaminhiány vagy idegrendszeri állapotok kezelésére engedélyezett a kifejezetten az ilyen állapotokra jóváhagyott, magasabb adagot tartalmazó gyógyszerek szedése.