Magnézium és depresszió

Tudja meg itt, hogyan segíthet a magnézium depresszió és alvászavarok esetén.

Magnézium és depresszió

A depresszió a németek népbetegségei közé tartozik. Kerek 4 millió ember érintett az országban. Ráadásul az ilyen betegségek gyakorisága évről-évre növekszik. A depressziónak igen sok oka lehet.

Tudományos vizsgálatok kimutatják, hogy a depresszióban szenvedőknek gyakran magnéziumhiányuk van, és a magnéziumhiány növeli a depresszió kialakulásának a kockázatát. Megállapították, hogy egy több hétig tartó magnéziumpótlás pozitívan hat a depresszív tünetekre és a félelemérzetre. A magnéziumnak az Imipramin antidepresszánshoz hasonló antidepresszáns hatása van. Depresszió esetében ezért a magnéziumot célszerű kísérő terápiaként alkalmazni.

Magnézium alvászavarok esetén

Sokan szenvednek alvászavartól. Nehezen alszanak el, gyakran felébrednek vagy nem alszanak elég mélyen. Mindegyik esetben másnap összetörtnek érzik magukat és teljesítőképességük mélyponton van. Kutatások támasztják alá, hogy a magnézium javíthatja az alvás minőségét. A magnézium gátolja a stresszhormonok kiáramlását és ezáltal pozitív hatással van az alvás minőségének javítására. Az alvászavarral küszködőknek ügyelniük kell a magnézium nagy adagban történő bevitelére.

alvászavarok következményei

Magnéziumhiány: a helyes adagolás

A nem megfelelő magnéziumellátás elkerülésére legalább napi 300 mg bevétele szükséges. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) napi 300 mg magnézium adagot jelöl meg a magnéziumhiány terápiájára. Stresszhelyzetekben, sportolásnál vagy időskorban hasznos lehet a magnéziumpótlás.

A Diasporal® magnézium tesztjével gyorsan megállapíthatja, mi a tényleges magnéziumszükséglete. Az alábbi linkre kattintva, majd az oldalon lefelé görgetve tesztelheti magnéziumszintjét.