Magnézium a férfiak számára

A férfiak magnéziumigénye akár 400 mg / nap. Rendszeres sportolással ez még magasabb is lehet.

 

A Német Táplálkozási Társaság a férfiaknak napi 400 mg magnéziumbevitelt ajánl. Ez a szükséglet még egyénileg nőhet, például ha valaki rendszeresen sportol, vagy például stressznek van kitéve a munkája során. A táplálkozás szintén fontos szerepet játszik, így az egyoldalú étrend vagy a diéta szintén magnéziumhiányhoz vezethet.
 

Magnézium és sport

 

Különösen azoknak, akik rendszeresen és megerőltetően sportolnak, figyelniük kell a kiegyensúlyozott magnézium-háztartásra, mivel a sportolók izzadással magnéziumot veszítenek. Ezenkívül többszörösen szükség van még magnéziumra sportolás során, hogy biztosítsa a fokozott anyagcserét. Az edzés után a tartalékok ezért gyakran kiürülnek, ami olyan hiánytünetekkel jár, mint például a görcsök vagy izomrángás. Ezért ajánlott a magnézium bevétele edzés után. Tudjon meg többet arról, hogy a sportolóknak miért van szüksége több magnéziumra.
 

Magnézium és a stressz

 

Korunkban a teljesítménykényszer különösen magas. Nemcsak a munkában, hanem otthon és a szabadidőben is, a férfiaknak mindig teljes mértékben ott kell lenniük és bevetésre készen kell állniuk. Ez nem csak az idegeket terheli meg, hanem negatívan befolyásolja a magnéziumháztartást. Ez azért történik, mert a magnézium nagyobb mértékben ürül ki, amikor a test stressznek van kitéve. További információ arról, hogy a stressz hogyan növeli a magnéziumigényt.
 

Magnézium és gyomorégés

 

Azok, akik a szegycsontjuk mögött kellemetlen égést éreznek, gyakran sav-blokkolókhoz fordulnak, amik megakadályozzák a túl sok gyomorsav képződését. Sajnos ezek bevitele gyakran mellékhatásokat okoz - a sav-blokkolók ugyanis gátolják az ásványi anyagok, például a magnézium felszívódását is. Vagyis aki gyomorégéstől szenved, és gyakran gyógyszert is szed emiatt, figyeljen a magnéziumháztartására. A magnéziumigény megfelelő kielégítése érdekében tanácsos kiváló minőségű magnéziumkészítményt választani, leginkább magnézium-citráttal, mivel a magnézium-citrátnak nincs szüksége gyomorsavra a szervezetben való felszívódáshoz.
 

Magnézium és táplálkozás

 

A mozgalmas mindennapokban a dolgoknak gyakran gyorsan kell megtörténniük: a sarkon lévő gyorsétterem praktikus és időt takarít meg. A fontos ásványi anyagok bevitele, így például a magnéziumé, az egyoldalú étrend során nem megfelelő. Azok, akik kiegyensúlyozott, magnéziumban gazdag étrendre vágynak, fogyasszanak hüvelyeseket és a teljes kiőrlésű termékeket. Ez azonban nem mindenki számára megoldható. Egy kiváló minőségű magnéziumkészítmény segíthet egyensúlyban tartani a magnézium-háztartásunk. Előnyösek a szervezetbarát magnézium-citrátot tartalmazó termékek, mivel ez a vegyület magas biohasznosulást mutat, és nagyon jól felszívódik a szervezetben, ahol gyorsan aktivizálódik.