Gyakori kérdések

Szedés

 

A magnéziumot kúraszerűen vagy rendszeresen kell szedni?

A hiány kialakulásának megelőzésére a magnézium rendszeres szedése javasolt. Normális veseműködés esetén az esetleg feleslegesen beszedett mennyiség problémamentesen kiválasztódik.

Mikor szedjek magnéziumot?

A magnézium általában bármikor bevehető. Éjszakai lábgörcsök esetén este, lefekvés előtt ajánlott, mert éjszaka csökken a magnézium koncentráció és így a görcsök könnyebben kialakulnak.

Túladagolható-e a magnézium?

Ha megtörténik, hogy túl sok magnéziumot visz be, a fölösleg gyorsan újból kiválasztódik, ha veséje normálisan működik. Ép vesefunkció esetén a Magnesium Diasporal hosszútávú használatával szemben sincsenek fenntartások.

 

Cukorbetegek

 

Fontos a magnézium a cukorbetegek számára?

A cukorbetegek magasabb vércukorszintje miatt megváltozik a vesefunkció, így több magnézium választódik ki. A magnézium fontos szerepet játszik a vércukrot szabályzó inzulin hatásában, ezzel javítja az anyagcsere funkciót. Ezért különösen fontos, hogy a cukorbetegek megfelelő magnézium ellátásban részesüljenek.
Az alábbi táblázat a Magnesium Diasporal termékek fiziológiás kalóriaértékét tartalmazza:

 

kj

kcal

Magnesium-Diasporal 300 granulálum

 68,8

 16,1

Magnesium-Diasporal 400 EXTRA granulátum

 76,8 

 17,9

Magnesium Diasporal 400 EXTRA Direkt granulátum

15,9

3,8

 

Várandósság

 

Nőgyógyászom Magnesium Diasporal-t írt fel várandósságom idején és meg van róla győződve, hogy magnéziumra a szoptatási időszakban is szükség van. Miért?

A várandósság alatt a magnéziumigény jelentősen megnő a magzat növekedése miatt. Ugyanakkor kb. 25%-kal nő a magnézium vesék általi kiválasztása az anya anyagcseréjének megváltozása miatt. A javasolt napi mennyiség ezért 450 mg a várandósság alatt és 400-450 mg a szoptatási időszakban. A gyakori éjszakai görcsök mellett idő előtti szülési fájdalmak is előfordulnak. Ez tipikusan a magnéziumhiány tünete, különösen a várandósság második felében. A magnéziumszükségletet általában nem lehet kizárólag a táplálékkal fedezni, ezért egy célszerűen adagolt magnézium készítmény orális alkalmazása javasolt. A várandós nőknek és szoptató anyáknak fokozott magnéziumigénye van.

 

Magnézium és kálcium

 

Hatásosak-e, ha egyszerre szedjük őket?

Mind a magnézium, mind a kalcium több célból szükséges szervezetünk számára. A belekben történő felszívódást tekintve ez a két anyag zavarhatja egymást, ha nagy koncentrációban (pl. 400 mg magnézium és 1000 mg kalcium) szedjük őket, ezért javasolt, hogy nagy dózisú magnézium és kalcium beszedése között legalább 2-3 óra teljen el (pl. szedjünk kalciumot reggel és magnéziumot este).

 

Sport

 

Az aktív sportolók szedjenek magnéziumot?

Különösen sporttevékenység közben a magnéziumot fokozott mennyiségben választjuk ki az izzadsággal. Ezért fontos, hogy azok, akik sporttevékenységet űznek, kompenzálják a magnéziumveszteséget a regenerációs fázis alatt, és fedezzék a fokozott, sporttal kapcsolatos magnézium-szükségletet (5 mg magnézium/testsúlykg). Tipikus magnéziumhiányos tünetek a neuromuszkuláris (ideg-és-izomrendszeri) hiperingerlékenység gyakoribb izomrándulásokkal és görcsökkel, továbbá fokozott a hajlam izomfeszültségekre, meghúzódottt izmokra és szakadt izomrostokra.  Ezért a magnézium-veszteséget a regenerációs fázis alatt kompenzálni kell. A magnéziumot sportolás után kell bevenni!

 

Összetevők

 

Tartalmaz a Magnesium Diasporal glutént?

Minden Magnesium Diasporal termék gluténmentes.

Tartalmaz a Magnesium Diasporal laktózt?

Minden Magnesium Diasporal termék laktózmentes.

 

Vásárlás

 

Hol vásárolható meg a Magnesium Diasporal?

A Magnesium Diasporal termékek gyógyszertárakban és gyógynövényboltokban ill. a http://www.drkhshop.hu/ kaphatók.